Vacature: Medewerker afkalverseizoen

Deze vacature is vervuld

Voor een zeer goed georganiseerd melkveebedrijf met voorjaarsafkalving zijn wij op zoek naar een medewerker voor het afkalverseizoen.

Dit seizoen begint in januari en eindigt in mei. Als het van beide kanten goed bevalt en als je wilt, kan het een vaste baan worden.

Specificaties

  • Salaris: in overleg. Er is een gedeelde accommodatie voor je beschikbaar
  • Tijdelijke baan met perspectief op vast
  • Locatie: Clonmel, Co. Tipperary
  • Periode: januari – mei 2024

De vacature

Wie zoeken wij?

Voor een zeer goed georganiseerd melkveebedrijf met voorjaarsafkalving zijn wij op zoek naar een medewerker voor het afkalverseizoen. Dit seizoen begint in januari en eindigt in mei. Als het van beide kanten goed bevalt en als je wilt, kan het een vaste baan worden.

Het afkalfseizoen
De eigenaren van dit bedrijf, vader en zoon, hebben 2 melkveebedrijven. Een grote en een kleinere. Zij kijken bij welke boerderij en welke werkzaamheden het beste bij je passen. Het afkalfseizoen is de drukste tijd van het jaar; in februari zullen 840 koeien afkalven. Er zijn zoveel werkzaamheden: koeien melken, koeien helpen bij het afkalven, kalveren grootbrengen, koeien voeren. Daarom splitsten ze zich tijdens het afkalfseizoen op in twee teams. Het ene team is verantwoordelijk voor het voeren en verzorgen van de kalveren, het andere team voor het melken van de koeien. Teamwerk is zo belangrijk op deze boerderij!

Ervaring opdoen met werken op een melkveebedrijf
Ben jij beschikbaar van januari t/m mei en heb je enige ervaring met het werken op een melkveebedrijf, dan is dit een geweldige ervaring voor jou!

Wat heb je nog meer nodig voor deze baan?
Dat je hard kunt werken omdat je hier in de drukste tijd van het jaar bent. Je hebt ervaring nodig met het melken van koeien en nu hoe je met vee moet omgaan. Er is een gedeelde accommodatie voor je beschikbaar.

De werkzaamheden

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor:

  • Het afkalven van de koeien
  • Koeien melken
  • Kalveren grootbrengen
  • Koeien voeren

De arbeidsvoorwaarden

Dit bieden wij

Dit bieden wij jou qua arbeidsvoorwaarden:

  • Salaris is afhankelijk van kennis en ervaring, richtlijn is € 12/13 per uur. De eerste maanden betaal je geen Ierse belasting over je salaris
  • Gedeelde accommodatie

De locatie

Over onze boerderij

Je vindt de boerderij in Clonmel Co. Tipperary, Ierland. Op deze melkveehouderij worden ongeveer 800-850 koeien gehouden.

De locatie

Foto’s van de plek waar je verblijft

Ben je geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze functie, dan wil ik je vragen om onderstaand formulier in te vullen. Voel je vrij om bij vragen te bellen of te appen naar +353 89 946 32 98

Beschikbaarheid
Upload je CV met een duidelijke omschrijving van je werkervaring in de melkveehouderij en opleidingen.