Who am I?

Over Dairy Farm Recruitment

Mijn naam is Bianca Hoeksema Arkeveld, het gezicht achter Dairy Farm Recuitment.

Mijn liefde voor koeien en boerderijen zat er al vroeg in. Als jong meisje was ik heel vaak op de kinderboerderij te vinden, en toen ik iets ouder was op een zuivel- en melkveehouderij. Het buitenleven, tussen de koeien en de andere dieren; ik vond het prachtig. Het verbaasde mijn ouders dan ook niet dat ik getrouwd ben met een echte koeienman en jarenlang op een vlees- en melkveebedrijf heb gewoond.

Het werk als recruiter vind ik de mooiste baan die er is, zelfs na meer dan 15 jaar denk ik er nog hetzelfde over. Het geeft mij veel voldoening als zowel de werkgever heel erg blij is met zijn medewerker, en de medewerker heel erg tevreden is met zijn baan. Ik ga er dan ook helemaal voor om iemand op de juiste plek te krijgen.

Emigreren naar Ierland

Altijd al veel buiten en aangetrokken tot het boerenleven, ben ik getrouwd, hoe kon het ook anders, met een echte koeienman.
Al gauw gingen we samenwonen, eerst op een vleesveehouderij en later op een melkveehouderij. En de vrije tijd die ik had, besteedde ik graag door mee te werken met mijn man.  

Toen de Nederlandse wetgeving in de melkveehouderij sector veranderden besloten wij in 2021 om naar Ierland te verhuizen. We hebben gekozen voor Ierland omdat het een Engelstalig land is waar je bijzonder goed kan boeren en er veel kansen zijn in de melkveehouderij (zie ook pagina ‘werken in Ierland’). Mijn man is Farm Manager bij een melkveehouderij met 450 melkkoeien en geeft hij dagelijks leiding aan 4 medewerkers. En…, hij zit helemaal op zijn plek.

Combinatie van kennis en ervaring

Op mijn 21ste ben ik als intercedent bij een uitzendbureau gaan werken en zo kwam ik in aanraking met het recruitment vak. Prachtig vond ik het om de juiste medewerkers op de juiste plek te krijgen. Ik werd er heel fanatiek in. Daarna heb ik nog diverse functies gehad in het bedrijfsleven in Human Resources en als recruiter, en die gedrevenheid, die zit er nog steeds. Wat mij betreft is het de mooiste baan. Ik ga er dan ook helemaal voor om iemand op de juiste plek te krijgen. 

Door de emigratie naar Ierland, mijn kennis en ervaring in de melkveesector en recruitment kan ik mij in beide partijen goed inleven. Ik weet wat een boer nodig heeft en welke eigenschappen naast kennis en ervaring belangrijk zijn. Maar ook weet ik vanuit de werknemerskant hoe het is om op een Ierse melkveehouderij te werken. En omdat ieder seizoen hier anders is, kan ik alvast vertellen wat je te wachten staat.